Photography by Craig Wall

Erinbol House

This grand home, with an 1980’s kitchen and family room addition, was in need of streamlined modernisation to effectively allow for cohesive integration between the rooms.

The chunky entry staircase residing under a steeply angled ceiling that links the family dining area with a library nook and the children's bedrooms is the key updated feature. This is achieved by introducing a glass and chrome balustrade, plus a floating custom-milled handrail to lighten its presence, whilst the saturated steely grey feature wall accented by a textural stone wallpaper adds stability. The organic pattern on the tufted circular floor rug adds a material advantage; its dynamic juxtaposition to the entrance’s angular features softens its intensity and grounds its soaring planes.

Additionally, the family was keen to introduce new furniture and homewares to compliment their existing pieces and extensive art collection. To address this, the colour palettes and geometric planes introduced in the entrance area are incorporated in the upholstery fabrics.