Photography by Craig Wall & Chris Warnes
Styling by Lynne Bradley & Sarah Maloney

Lindfield House 

Having worked on the renovation of this 1920’s Californian brick bungalow in three incremental stages over the years, the most recent one included the kitchen and dining area and laundry, plus upgrading the bathrooms. In addition, floorboards were stained and polished to usher a cohesive flow between rooms, walls were re-painted, and ornate wallpaper was applied in the upstairs bedrooms.Forming the hub of a family home, the open-plan dining area bracketed by a galley-style kitchen and corridor of custom-designed joinery in a palette of steel blue allows family members to flow to other areas of the house with ease.

Shunning a heavy block-like appearance, the kitchen’s island bar incorporates considered custom-design features including a chiseled geometric cut-out motif in its base (inspired by period details in the the room’s original doors and echoed in the wall unit opposite it) plus an extended marble service lip counter-balanced by an open corner ‘cut-out’ displaying treasured pieces lit by concealed LED strip lights. These dynamic ‘off-centre’ eye diversions are also incorporated in the floating wall shelf opposite the galley. Together with the circular glass dining table and quilted dining chairs, the weighty presence of the hard surfaces and concealed cupboards are seamlessly lifted.